Transportera båten rätt med släp

Båtar måste ibland transporteras med bil. Det gäller framförallt mindre båtar som är lättare att sätta på en släpkärra och åka med till diverse platser.
Men för det krävs ett bra släp som är anpassat för båten. Att byta däck på släpet kan vara en nödvändighet för att kunna transportera båten på ett bra sätt. Enklast är då att lämna in kärran till en firma som enkelt kan byta däcken på den.

När man ska transportera en båt gäller det att tänka på samma sätt som när man ska åka med husvagn eller annat släp i trafiken. Det gäller att anpassa hastigheten och köra extra försiktigt. Dessutom är det en bra idé att stanna till efter en mil eller två för att kolla så att allt sitter som det ska och spänna eventuella spännband som har börjat släppa. På så vis undviker man hemska olyckor längs vägen som både kan vara livsfarliga och kostsamma.

Har man har en båt som är lagom stor för ett släp, är det en bra idé att låta båten stå på släpet över vintern, exempelvis i trädgården. Det är ett praktiskt och billigt sätt att förvara båten under den kalla årstiden.