Picknick på båten – är det möjligt?

Båtlivet är något som intresserar många människor, inte minst i Sverige. Att bege sig ut på öppet vatten är något som många drömmer om och så snart vårsolen börjar skina är det dags att börja förbereda allt från motorbåtar till kanoter och segelbåtar.

Att hålla picknick på båten är en av de mysigaste tillställningar du kan anordna ute på vattnet. Det är något visst med att lägga ankar och ta fram den fina picknickkorgen. Här nedan listar vi några av våra bästa smaskigheter som håller utan krav på kylskåp.

Bästa picknickmaten för båten

Vill du göra picknicken extra mysig eller kanske till och med romantisk rekommenderar vi dig att ta med välsmakande och prissänkt vin från Vinoteket. Hos Vinoteket kan du beställa vin med leverans hem till din dörr och det finns många varianter att välja mellan. Se bara till att du har legitimationen redo!

  • Mango, avokado, tomater och oliver är utmärkta att göra en god och välsmakande sallad med. De kräver ingen kyl och smakar lika gott kalla som ljumna.
  • Tonfisk på burk, kalla kycklingklubbor eller varför inte torkat kött, t.ex. ölkorvar och annat smaskigt. Rör ihop till röror eller ät precis som de är.
  • Makaroner klarar sig oftast bra länge utan kyl. Åker ni ut med barn kan även kalla köttbullar vara en hit!
  • All typ av frukt!
  • Croissanter, kex eller baguetter.